WoW Forum Enter

Troll

Troll och deras egenskaper i World of Warcraft

Troll fakta

De ondskefulla Trollen, som bebor de många öarna runt de södra haven är välkända för deras grymhet och mörka trolldom. Troll är barbariska, vidskepliga och besitter ett starkt hat för alla andra raser.

En stam var dock tvingad att överge sina fördomar om andra raser när den stötte på Orcernas krigsherre, Thrall, och hans mäktiga hord. Trollen i stammen Darkspear , som länge varit på flykt från deras förfäders land i Stranglethorn Vale, blev nästan utplånade av ett band Murlocs, men Thrall och horden lyckades med bedriften att rädda dem. I gengäld svor de tacksamma trollen en ed som innebar evig trohet och lojalitet till horden.

Ledda av Vol'jin, en vis Shadow Hunter, lever nu Darkspear-trollen i Durotar tillsammans med deras orciska allierade. Deras by, som är namngiuven efter deras fallne stamäldste Sen'jin, ligger längst med den östra kusten i det ogästvänliga och steniga landet. Darkspear-trollen har även tillhåll på de nära liggande Echo-öarna.

Som en medlem av Horde har trollen även blivit lojala mot de mäktiga Taurens. De har dock liten tilltro till de manipulativa Undead som de anser endast kommer att dra misär och elände över trollen och deras allierade.

- Races: Trolls -