WoW Forum Enter

Tailoring

Skapa Egna Kläder, Väskor Och Andra Tillbehör Som Skräddare

Tailoring Fakta

Tailors, eller skräddare, tillåter spelare att skära till och väva olika tyger som sedan används till Cloth Armor, Bags, skjortor och andra tygsaker. Tailors kan tillverka tygföremål åt dessa klasser: Mages, Warlocks och Priests. Tailors spelar även en viktig roll i guilds eftersom de kan tillverka bags åt hela guilden. De kan även tillverka speciella bags som används för Herbalism och Enchanting. På högre nivåer kan en tailor lära sig att tillverka ovanliga och kraftfulla hantverk som är användbara till Raids. Tailors kan också tillverka vanliga t-shirts som ger bäraren ett mer enhetligt utseende tillsammans med sin rustning samt andra kläder som enbart är till för att klä upp sig.

Tailors behöver ingen specialutrustning för att kunna utöva sitt yrke, som exempelvis Blacksmiths behöver ett städ i sitt arbete. Som Tailor kan du tillverka föremål vartän du befinner dig, så länge som du har de rätta ingredienserna för att tillverka ett visst tygplagg eller tygföremål. Du behöver inte heller ett Gathering profession för att utöva ditt yrke. De rätta ingredienserna måste istället samlas från döda monster eller köpas från andra spelare eller ges till dig av dina vänner.

Specialisering

När du nått de högstanivåerna av tailoring så kan du välja en spesialisering inom tailoring. De tre olika inriktningarna som du kan välja bland är spellcloth, shadowcloth och primal mooncloth. De fördelar du får med specialiseringen är att du kan tillverka två delar av tyg med samma material och Cooldown vilket dubblar din produktivitet. Varje typ av tyg har en fyra dagars cooldown i grunden innan de kan tillverkas på nytt. Därför kan du, när du specialiserat dig, tillverka två tyger för tyger inom din valda specialisering och ett tyg vardera av de två återstående inriktningarna. När du väl har valt specialisering så kan du inte byta ut denna mot någon annan.

För att specialisera dig så måste du minst ha nått level 350 i tailoring. Bege dig till Shattrah City, där du kommer att finna Master Tailors i den sydöstra delen av Lower City. Om du har nått tillräckligt hög level och skicklighet så kommer du att bli erbjuden ett Quest som tillåter dig att välja specialisering.

Du bör undersöka olika Patterns som du kan lära dig genom specialisering innan du gör ditt val. Din klass och Talent Build kommer sannolikt att spela en roll i ditt beslut. Här är några generella riktlinjer för de föremål som du kan tillverka inom de tre olika specialiseringarna:

Även om du inte väljer någon av specialiseringarna ovan så kan du fortfarande tillverka föremålen - men det kommer att ta dubbelt så lång tid som det skulle göra om du valde en specialisering.

- WoW - Professions: Tailoring -