WoW Forum Enter

Leatherworking

Tillverka Rustningar Och Tillbehör Av Skinn Och Djurhudar

Leatherworker fakta

Leatherworking är ett hantverksyrke som passar utmärkt med samlaryrket Skinning. Som leatherworker kommer du att tillverka leather och mail armor av skinnet och hudarna av vilda djur. Du kan också tillverka armor kits som ger permanent förstärkning av Armor eller Stats till alla sorters rustning till händer, ben, bröst eller fötter. På höga nivåer kan leatherworkers skapa Epic Armor av god kvalitet, där en del sorter endast kan tillverkas av en leatherworker inom en viss specialisering.

Så här väljer du yrket leatherworking

För att välja yrket bör du redan ha, eller planerat att skaffa yrket Skinning eftersom du behöver läder och djurhudar som för att kunna skapa någonting i detta profession. Du börjar som vanligt med att gå till en Trainer som lär ut yrket. Du brukar hitta denna på ungefär samma ställe som tränaren för skinning. Du kan arbeta som leatherworker även utan skinning som kompletterande yrke, genom att köpa de ingredienser som du behöver men det är inte att rekommendera.

Som leatherworker behöver du inte någon specialutrustning för att tillverka saker. Med leatherworking som yrke kan du tillverka det du behöver, var som helst, så länge som du har de ingredienser som behövs.

Ingredienserna i arbetet

Den huvudsakliga ingrediensen för att kunna tillverka någonting är naturligtvis läder och djurhudar som du får när du dödat ett djur eller monster. Du kommer troligtvis inte att enkelt införskaffa alla ingredienser själv så det är bra att komplettera ditt förråd genom att köpa ingredienser eller få dina vänner att samla ihop dem åt dig. Recepten/scheman för olika föremål som du kan tillverka innehåller ofta andra ingredienser som lera och tråd som du kan köpa från en Merchant inom yrket. Ibland händer det också att du behöver använda dig av sällsynta diamanter som du får från Drops från monster, skattkistor, Mining, Fishing, och Rogues som kan stjäla ur andras fickor...

Det är bra att vara medveten om redan från början att du kan skapa tyngre läder genom att kombinera ett visst antal av ett lättare läder. Detta kräver dock att du nått en nivå inom yrket som tillåter dig att lära dig denna konst.

Armor kits

Leatherworkers kan tillverka armor kits som är alternativ till Enchanting. Armor kits är fungerar som förstärkning på den rustning som du bär. Som spelare måste du välja om du vill ha armor kits eller enchantments på föremål där båda alternativen kan användas, som exempelvis på rustningar som skyddar bringan/bröstet. Armor kits är permanenta, men du kan ändå välja att ersätta ett armor kit med en enchantment eller tvärtom. Du kan även ersätta ett lättare armor kit med ett starkare. Armor kits kan användas till stövlar, bröst/bringa, handskar och byxor.

- WoW - Professions: Leatherworking -