WoW Forum Enter

Jewelcrafting

Tillverka Magiska Ringar Och Stenar Som Ger Extra Krafter

Jewelcrafters fakta

Med The Burning Crusade dök ett till yrke upp att välja bland: Jewelcrafting eller juvelerare. Juvelerare lär sig konsten att tillverka vackra juveler och prydnadssaker (trinkets) fråm sällsynta diamanter och metaller. Genom behandling av malmen som fås från de olika mineralådrorna kan jewlcrafters utvinna diamanter från malmen som de sedan kan använda till sitt handarbete.

Jewelcrafters arbetar med diamanter på många olika sätt. Om en juvelerare använder diamanter för att tillverka juveler så behöver han oftast bara råmaterial för sitt arbete. Dessa ringar, amuletter och Trinkets fungerar på samma sätt som de som redan finnas att finnas i spelet, med några få undantag. Exempelvis kan jewelcrafters tillverka diamantprydda statyetter som de kan bära i utrymmet som varje karaktär har för trinkets. Samtidigt som dessa statyetter alla ger bäraren passiva extra fördelar så kan de även ge bäraren kortvariga Buffs som ibland är precis tillräckligt för att ge den lilla extra Damage eller Healing-boosten som behövs för att reda ut en svår situation. De här statyetterna kommer inte att kunna användas av någon annan än den som plockar upp föremålet från början vilket innebär att det endast är jewelcrafters som kunner att kunna använda de krafter som statyetterna ger.

Juvelerare kan även använda diamanter på andra sätt genom att skära dem och göra dem förberedda för Socketed Items. Diamanter går att hitta i många olika färger och former. Olika typer av diamanter har olika typer av egenskaper och sättet att skära till dem på kommer också att bestämma den effekt den kommer att få. Jewelcrafters kan lära sig många olika typer av skärningar för varje typ av diamant: Exempelvis kan diamanten Azure Moonstone skäras till så att den blir en lustrous, stormy, solid eller sparkling Azure Moonstone och varje typ av skärning ger olika typer av bonusar när de används i ett föremål med socket. Genom att placera en tillskuren diamant i ett föremål med socket så erhålls bonusen som diamanten ger till det föremålet. Detta tillåter spelare att anpassa deras utrutsning så att den bättre överensstämmer med deras individuella sätt att spela på eller till den roll som de måste uppfylla.

På högre nivåer av jewelcrafting kommer socketed items och och specialskurna diamanter att spela en betydelsefull roll i en äventyrares arsenal av tjuvtricks. Både skydd och vapen kan ha sockets. En del föremål med sockets finns att finna i Dungeons men med expansionen av spelet så kommer även andra yrkesgrupper att kunna tillverka föremål med sockets. Föremål med sockets kan vara av kvalitén Uncommon, Rare eller Epic. tt föremåls socket kan också ha en speciell färg; om du stoppar in en diamant med matchande färg i varje socket så kommer föremålet att ge dig en belöning i form av en speciell Stats bonus utöver diamantens vanliga effekt. Du kan dock alltid välja att sätta en diamant av en annan färg i en socket om du hellre vill utnyttja en viss diamants egenskap till ett föremål istället för bonusen som läggs till om du använder diamanter av samma färger.

- WoW - Professions: Jewelcrafting -