WoW Forum Enter

Herbalism

Kunskaper om örter och växter (herbs)

HerbalisM fakta

Herbalism är ett nästan nödvändigt yrke för dig som även valt Alchemy och innebär att du lär dig att känna igen samt plocka örter och växter. Örter och växter finns över hela världen vilket gör detta till ett bra yrke att dra fördel av. Alchemy är ett yrke som ligger när till hands om du även har valt herbalism. Med alchemy kan du nämligen skapa alla möjliga sorter av Potions som förbättrar olika karaktärers effektivitet. Till potions behövs nämligen örter och växter som grundrecept hela tiden. Du kan givetvis även sälja dina örter och använda yrket för att enbart tjäna extra pengar.

Så här kommer du igång

Först av allt måste du söka upp en Trainer som lär ut herbalism. Ofta återfinns även läraren i alchemy i närheten av herbalism-läraren vilket gör det enkelt för dig att lära dig båda yrkena i samma veva om du skulle vilja det.

Att finna växterna

När du väl lärt dig grunderna är det dags att sätta igång. Herbalism kräver inget annat än händerna som hjälpmedel när du jobbar. Se till att du alltid har tillräckligt många Bags och tillräckligt med ledigt utrymme så att du rymmer alla växter som du kommer att stöta på. Om du får många extra växter som du inte har användning för kan du alltid sälja dem till andra spelare direkt eller via Auction House - eller förvara dem i banken.

När du har lärt dig den första nivån av herbalism så kommer du att få förmågan "Find Hers" eller finna örter. Detta kommer att visa växter som befinner sig i närheten på minikartan uppe i högra hörnet. För att använda dig av den så väljer du egenskapen "Find Herbs" som finns listad bland dina Spells och drar den ikonen till din Action Bar. Du kan nu enkelt klicka på den när du vill använda dig av egenskapen find herbs. Var uppmärksam - effekten av find herbs vara inte hur länge som helst. du måste se till att reaktivera den regelbundet om du inte vill riskera att missa viktiga växter och örter.

Om du ser en gul prick uppe till höger på minikartan medan egenskapen find herbs är aktiverad så har du funnit en växt! Flytta muspekaren över minikartan och håll den över pricken. En liten ruta som visar namnet på växten kommer då att dyka upp. Om du bestämmer dig för att du vill ha just den växten så är det bara att börja bege sig åt det hållet. Se upp för eventuella monster som kan befinna sig mellan dig själv och växten!

växter kan även finnas under vatten och i grottor.

Plocka växter

Närma dig växten. När du är tillräckligt nära växten kommer muspekaren att lysa up och du kan börja skörden. Om du misslyckas på första försöket - försök igen! Alla växter och örter har en lägsta nivå på den Skill Level du behöver för att kunna plocka den. Om din skill level är för låg så kommer du att misslyckas! Om du lyckas med att plocka en växt så öppnas ett fönster som visar vad skörden gav. Varje växt innehåller typiskt 1 till 3 örter. Högerklicka på örterna i fösntret för att dra dem till någon av dina Bags.

Approach the plant. Once you're close enough, the action cursor will light up and you can begin harvesting. If you fail on your first attempt, try again. All plants have a minimum skill requirement before you can attempt to harvest them. If your skill is too low, you won't be able to collect the herbs. Once you're successful, a window displaying the contents of the plant will open. Each plant usually contains one to three herbs. Right-click the herbs in this window to move them to your backpack. After you collect the herbs, the plant disappears.

- WoW - Professions: Herbalism -