WoW Forum Enter

Gnome

Gnomer: Information Och Egenskaper

Gnomes fakta

De underliga men ofta genialiska gnomerna är några av de mer besynnerliga figurerna i World of Warcraft. Med tanke på sin fixering vid att utveckla radikala nya teknologier och konstruera förbluffande och ibland farliga uppfinningar är det konstigt att någon gnom överhuvudtaget har kunnat överleva för att föra rasen vidare.

Gnomerna som förut nöjt höll till i den underbara teknik-staden Gnomeregan, brukade dela de skogsbeklädda Dun Morogh-bergstopparnas naturtillgångar med gnomerna kusiner: Dvärgarna. Även om dvärgarna i Iron Forge också har en viss talangfullhet vad gäller teknologi och ingenjörkonst så är det gnomerna som förser dvärgarna med den kritiska, visionära designen för de flesta av dvärgarnas vapen och ångmaskinsdrivna fordon.

Gnomerna kämpade tappert på alliansens sida under det Andra Kriget, men konstigt nog nekade de till att sända manskap eller hjälp till alliansen under The Burning Legions nyliga invasion. Även om deras uppfinningar hjälpte till att skapa hårt motstånd mot legionen så var dvärgarna och Människorna shockade över gnomernas beslut att undanhålla deras modiga trupper och piloter.

När kriget slutade upptäckte alliansen anledningen till gnomernas plötsliga tillbakadragande. Uppenbarligen hade ett urgammalt barbariskt hot stått upp från jordens innandöme och invaderat Gnomeregan. Eftersom gnomerna visste att deras allierades prioritet var att besegra The Burning Legion så bestämde se sig för att stå upp själva för sin sak. Även om de slogs tappert för att rädda deras älskade stad så förlorades Gnomeregan definitivt.

Nära hälften av den gnomiska rasen utplånades i och med Gnomeregans fall. De utslitna gnomerna som överlevde flydde till säkerheten i dvärgarnas fäste i Ironforge. Ännu en gång engagerade i alliansens sak började gnomerna spendera tiden med att tänka ut strategier och vapen som skulle hjälpa dem att ta tillbaka sin ödelagda stad och skapa en ljusare framtid för sitt folk.

Fördelar bonus-poäng för gnomes

Escpape Artist
Aktiv egenskap
Undiker att påverkas av effekter som drabbar rörelseförmågan.

Expansive Mind
Passiv egenskap
Ökar intelligensen med 5%.

Arcane Resistance
Passiv egenskap
Alla gnomer har +10% i Arcane Resistance.

Technologist
Passiv egenskap
15 poäng i bonus för yrket Engineering.

Övrig information:
Startplats: Dun Murorgh
Hemstad: Iron Forge
Mount: Mechanostrider
Klasser: Mage, Rogue, Warlock, Warrior

- Races: Gnomes -